Tie tähtiin

Eero Vottonen ei menestynyt koulussa eikä jääkiekkokaan kiinnostanut enää teininä. Niinpä hänestä tuli Suomen kalleimman ravintolan huippukokki.

Hän 12.04.2019 06:00
Teksti Jari F. Lampén Kuvat Marjo Tynkkynen
Lounasajan jälkeen Vottonen istahtaa nurkkapöytään nautiskelemaan kahvia ja jatkamaan töitä tietokoneella.
Lounasajan jälkeen Vottonen istahtaa nurkkapöytään nautiskelemaan kahvia ja jatkamaan töitä tietokoneella. © Marjo Tynkkynen

Michelinin Pohjoismaiden ja Baltian oppaan uusi painos julkistettiin 18. helmikuuta Tanskan Århusissa.

Tunnelma oli kuin Oscar-gaalassa, ja instituutiona Michelin-tähdet ovat liki yhtä vanha. Ensimmäiset elokuva-akatemian palkinnot jaettiin vuonna 1929. Ravintolaoppaan tähtiä on myönnetty vuodesta 1932.

Tilaisuuden aluksi esiteltiin uudet tähtiravintolat. ”Ja seuraavaksi siirrymme Suomeen, Helsinkiin.” Lavan taustalla jättimäiselle valkokankaalle alkoi ilmestyä kirjaimia.

L. LA. P. E.

Sitten ne järjestyivät uudelleen.

Palace. Helsinki. Finland. *

Ja keittiöpäällikön nimi: Eero Vottonen.

Lavalle kipusi vanttera kolmekymppinen mies tummassa puvussa. Hänelle ojennettiin mittojen mukaan tehty kokintakki, jonka rintaan on brodeerattu teksti: 2019 Michelin Palace ja punainen tähti. Juontaja kertoi, että Vottonen on palauttanut tähden taloon vuosien jälkeen. Oliko se tavoitteena?

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sisältö