Halpa ruoka on terveysriski

Tutkija: Alennusten tulisi kohdistua myös kasviksiin, hedelmiin ja kalaan.
Kotimaa 23.1.2015 13:15
Vihanneksia ja hedelmiä kauppahallissa. Arkistokuva. © Anna Suominen / Lehtikuva

Millaisia terveysvaikutuksia ruoan hinnan laskulla on, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ravitsemusyksikön erikoistutkija Marja-Leena Ovaskainen?

”Jos ja kun ruoan hinnan alennukset kohdistuvat runsaasti sokeria ja rasvaa sisältäviin tuotteisiin, terveysriskit kasvavat. Joka toisella suomalaisella on ylipainoa ja merkittävää lihavuutta joka viidennellä. Liikalihavuuteen liittyy iso diabetes- ja verisuonitautien riski, ne ovat kansantautejamme.”

”Toki ylipainoa tulee terveellisestäkin ruoasta, jos sitä syö liikaa. Mutta kun tulot ovat pienet, houkutus ostaa halvimpia tarjolla olevia tuotteita kasvaa.”

Miten hinnan alennukset pitäisi kohdistaa, jotta terveysvaikutus toteutuisi?