Hallitus luo viraston, joka myöntää lupia ja valvoo niitä itse – Ministeri Vehviläinen: ”Ei huolta”

Elyt, avit ja Valvira yhdistetään Luovaksi eli valtion lupa- ja valvontavirastoksi, jos sote- ja maakuntauudistus toteutuu.
Kotimaa 10.4.2018 12:30

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, ministeri Annika Saarikko ja sote- ja maakuntauudistuksen projektijohtaja Päivi Nerg maakunta- ja sote-uudistusta koskevassa tiedotustilaisuudessa 8. maaliskuuta 2018. © JUSSI NUKARI / Lehtikuva

Ympäristöalan ammattilaiset ja  -järjestöt ovat enemmän kuin huolissaan siitä, miten Juha Sipilän (kesk) hallituksen maakuntauudistus vaikuttaa ympäristönsuojeluun.

Riittävätkö rahat ja toteutuuko laadukas ympäristönsuojelu, kun maakuntapoliitikot saavat päättää, paljonko siihen panostetaan?

Ensin hieman taustaa.

Soten mukana tulevan maakuntauudistuksen myötä Suomeen perustetaan upouusi Luova-niminen virasto (valtion lupa- ja valvontavirasto), johon siirretään alueelliset ely-keskukset, aluehallintovirastot (avit) sekä sosiaali- ja terveysalan lupavirasto Valvira.

Työntekijöitä uudessa jättivirastossa olisi peräti 1 600. Luovaan keskitetään täten valtava määrä erinäisiä lupa- ja valvonta-asioita yhdelle luukulle.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu