Finnairin kasvu jatkuu: Lähivuosina myyntiin tulee noin 2 500 uutta kaukoliikenteen matkaa joka päivä

Tulostaan jatkuvasti parantavan lentoyhtiön menestystä uhkaavat nyt lentolippujen verottaminen ja myöhästymiskorvaukset.
Kotimaa 25.4.2018 15:40
Toimitusjohtaja Pekka Vauramo lentoyhtiö Finnairin osavuosikatsauksen tiedotustilaisuudessa Helsingissä 25. huhtikuuta 2018.
Toimitusjohtaja Pekka Vauramo lentoyhtiö Finnairin osavuosikatsauksen tiedotustilaisuudessa Helsingissä 25. huhtikuuta 2018. © JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

Valtioenemmistöinen lentoyhtiö Finnair jatkaa vahvaa tuloskuntoaan. Yhtiö julkisti keskiviikkona nyt jo 14. kerran neljännesvuosituloksen, joka oli edellisen vuoden vastaavaa tulosta parempi.

Vertailukelpoinen liiketulos sesonkiluonteisen alan perinteisesti huonoimmalla neljänneksellä oli 3,9 miljoonaa euroa voitolla, kun vuosi sitten tehtiin 9 miljoonan euron tappio.

Tulosparannusta on jo pitkään ajanut erittäin voimakas kasvu. Finnair on uusien koneidensa avulla lisännyt tarjontaansa, alkuvuodestakin lähes 20 prosenttia.

Samaan aikaan, nyt jo kahdeksatta vuotta, maailman lentoliikenne on kasvanut normaalioloihin verrattuna lähes kaksinkertaista vauhtia. Niinpä Finnair saa tarjontansa kaupaksi. Matkustajamäärä kasvoi alkuvuodesta 16 prosenttia ja nousi kolmeen miljoonaan.

Yhtiön kasvu jatkuu, jos kohta ei ihan yhtä voimakkaana kuin parin viime vuoden aikana. Finnair saa seuraavien neljän vuoden aikana kahdeksan uutta Airbus A350-kaukoliikennekonetta. Yhtään nykyistä konetta ei vedetä pois liikenteestä, joten myyntiin tulee lähivuosina noin 2 500 uutta kaukoliikenneistuinta joka päivä.