Fennovoima: Pyhäjoen ydinvoimalan suunnittelu täydessä vauhdissa

Yhtiön henkilökunnan määrä kaksinkertaistuu, vaikka lopullinen rakentamislupa saadaan aikaisintaan kahden vuoden kuluttua.
Antti Pohjola (vas.) ja Teijo Murtovaara pystyttivät katuvaloja Fennovoiman työmaalle vievällä tiellä Hanhikivenniemellä Pyhäjoella 5. elokuuta 2015. © Markku Ruottinen / Lehtikuva

Fennovoiman ydinvoimalan suunnittelu on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle sen jälkeen, kun hankkeen toteutuminen varmistui elokuun alussa. Henkilöstöjohtaja Eija Salo arvioi, että yhtiön työntekijämäärä kaksinkertaistuu tänä vuonna noin 280:een.

"Meillä avautuu perjantaina 20 paikkaa ja sen lisäksi vielä 50–60 avointa tehtävää tänä vuonna", Salo sanoo. "Haemme ennen kaikkea voimalaitos- ja turbiiniosaamista sekä sähkö- ja konetekniikan ja automaation osaajia."

Salon mukaan Fennovoiman työntekijämäärä nousee pikkuhiljaa viiteensataan. Hän arvelee, että valtaosa pystytään palkkaamaan Suomesta. Moniin erikoistehtäviin joudutaan kuitenkin etsimään ammattilaisia ulkomailta.

Fennovoiman toimipisteessä Pyhäjoella työskentelee tällä hetkellä 11 toimihenkilöä, jotka huolehtivat työmaan valmisteluun, valvontaan ja viestintään liittyvistä asioista. Myös toimiston henkilökunta kaksinkertaistuu vuoden loppuun mennessä.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu