Feministi ja Kansikuvapoika kärjessä keskustan puoluesihteerikisassa

Mari Kokon riesana pidetään luonnetta. Jouni Ovaskan epäillään hakevan nostetta matkalla eduskuntaan.
Kotimaa 11.6.2016 11:02
Mari Kokko on keskustan puoluesihteerikisan suosikki, vaikka hänen johtamistyyliään on verrattu panssarivaunuun. © LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Keskusta valitsee lauantaina iltapäivällä uuden puoluesihteerin. Nykyinen puoluesihteeri Timo Laaninen,61, vetäytyy tehtävästä vapaaehtoisesti.

Vahvimpina ehdokkaina on mainittu puolueen viestintävastaava Mari Kokko ja puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska. Mahdollinen yllättäjä on Riikka Pirkkalainen,36. Hän on kansanedustaja Elsi Kataisen avustaja.

Kokko,40, on hakijoista kokeneempi. Hän on toiminut ministerin erityisavustajana ja erilaisissa asiantuntija- ja viestintätehtävissä esimerkiksi toimihenkilöjärjestö STTK:ssa ja viestintätoimisto Ellun Kanoissa.

Mari Kokon riesana pidetään hänen luonnettaan. Hän on tiukka feministi, jonka henkilöstöjohtamista on verrattu panssarivaunuun.

Jouni Ovaska,29, sai kampanjalleen hyvä lähdön. Ovaskan kannattajat kehuvat ehdokkaansa tulevan Kokkoa paremmin toimeen puolueen kenttäväen kanssa. Ovaskaa on myyty puolueen naisväelle kilttinä kansikuvapoikana, joka viihtyy baareja paremmin kuntosalilla.

Ovaskan vaalityötä on varjostanut epäilys, että hän käyttäisi puoluesihteerin tehtävää ponnahduslautana eduskuntaan. Ovaska on keskustan ensimmäinen varaedustaja Pirkanmaalla.

Puoluesihteerivaaliin vaikuttaa keskustan varapuheenjohtajien valinta. Kokon mahdollisuudet paranevat, jos kolmesta varapuheenjohtajasta kaksi on miestä. Ovaskan asemia vahvistaisi naisten menestys varapuheenjohtajavaalissa.