Fast fashion

SK:n toimitus
Kotimaa 8.4.2009 05:30

Ilmastonmuutos KoreaSK:n Ilmastonmuutos Koreassa –kuvakertomussarjan seitsemäs osa.

Valokuvaaja Ella Tommila: ”Aika kuljettaa, vaatteet vaihtuvat, tyyli muuttuu, tahti kiihtyy, kulutus kasvaa. Niin Koreassa kuin muuallakin vaatekulutus on kasvanut, maiden väliset tyylit ovat sekoittuneet ja kilpailu tuotannosta kiihtynyt.”

Keskustelu

Näppärä kertomus, hauskoja kuvia. Aihe ei toisaalta ole kovin hauska: vaateteollisuus tuottaa kamalasti tauhkaa nopealla kiertotahdilla. Kauppoihin tulevat vaatteet ovat jo kauppaan tullessaan ”vanhentuneita” ja heti pitäisi olla ostamassa uutta. Muotiteollisuus iskostaa ihmisten päihin tarpeita, joita ei oikeasti ole olemassa.

Hyvinvointi sallittakoon kaikille. En yritä sanoa, että kuluttaminen olisi länsimaalaisten etuoikeus, vaan sitä että nimenomaan meidän pitäisi miettiä kulutustottumuksiamme ja pyrkiä kaikin keinoin vähempään, siis kohtuuteen. Emme voi viestiä toisille, että kaikenlaista (luonnonvarojen) kulutusta pitää vähentää, jos emme itse näytä esimerkkiä.

Olen samaa mieltä Tiklin kanssa. Toivottavasti ihmiset tajuaisivat taantumasta huolimatta panostaa laadukkaisiin ja eettisesti valmistettuihin vaatteisiin, eivätkä kuluttaisi ”pikamuotiin”.

Upeasti toteutettu kokonaisuus nuorelta valokuvaajalta. Paras tähän asti näkemistäni. Hyvä Ella Tommila!