Elokuvaväki sai tarpeekseen: Finnkino tuhoaa suomalaisen elokuvan

”Yhdysvalloistakin on kysytty, mitä helvettiä Suomessa tapahtuu”, kertoo elokuva-alan ammattilainen.
Kalle Kinnunen
Kotimaa 13.10.2017 07:32
Finnkino on ottanut tavoitteekseen laskea filmivuokria eli osuutta, jonka se maksaa elokuvalipusta levittäjille ja tuottajille. Sanelupolitiikan seurauksena suomalainen Yösyöttö-elokuva jäi markkinajohtajan salien ulkopuolelle lokakuun alussa. Nyt Finnkinon valkokankaille ei tule Borg McEnroe, odote...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Finnkino boikottiin. Itse aion boikotoida Finnkinon teattereita niin kauan, että se on selvittänyt aiheuttamansa sotkun. Ahneudella on rajansa, ja kotimaisen elokuvaväen lisäksi myös tavalliset kuluttajat voivat viheltää pelin poikki. Boikotti tietysti vaikuttaa myös tällä hetkellä näytettäviin kotimaisiin elokuviin, kevyemmin voi boikotoida olemalla menemättä katsomaan Finnkinon teattereihin mitään ulkomaista.

Tässä näkyy taas kuinka ikäviksi asiat voi mennä kun maassa on vain yksi toimija joka pääsee sanelemaan kuinka asiat menevät.
Hyvä kun joku viimmeinkin sekoittaa puuroa.

pps. elokuvateatteriden työntekijöiden palkat ovat pelkkä huono vitsi.

Ennenkuin asia selviää, ja ylipäätään viestitään avoimesti mistä väännössä oli kyse, Finnkino on osaltani boikotissa. Silmiin osui lause, jonka mukaan Finnkinon johdossa ei ole ihmisiä, joilla olisi pitempää kokemusta elokuva-alasta. Mahtaako ylipäätään olla intohimoa elokuva-alaa kohtaan, vai onko kyseessä henkilöille vain mikä tahansa rahanteon väline… Jos näin, ei povaile hyvää Finnkinon toiminnalle.

Jos boikottiin yleensä haluaa tässä asiassa jotain voimaa niin tietenkin pitää jättää menemättä niihin ulkomaisiin. Ja kaikkiin USAsta tuleviin.
Ei se ukk-finnkino muuten taivu.
kotimaiset on vain pieni siivu.

Herkullinen tilaisuus tutustua Suomen monipuoliseen teatterivalikoimaan. Oma uusi suosikki on Kino Tapiola. Finnkinossa en usko käyväni enää koskaan.

Taas hyvä esimerkki tänne haalittavista ” ulkomaisista investoinneista”.

Samaa sarjaa kuin suuremmassa mittakaavassa Caruna ja Digita. Seuraavana vuorossa VR, sote ja Metsähallituksen vedet. Esimerkkejä riittää. Samaan aikaan työeläkeyhtiöt sijoittavat ulkomaille.