”Eettisesti epäilyttävää” – Finnair kuluttajaviranomaisten mustalle listalle myöhästymiskorvausten takia

Osa osakkaista vaati yhtiökokouksessa johdon tili- ja vastuuvapauden eväämistä. Valtio-omistajan mielestä ongelmia ei ole.
Kotimaa 17.3.2017 18:29
Hymiönappeja Helsinki-Vantaan lentokentällä 4. marraskuuta 2013. © Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Finnairin suhtautuminen lentojen myöhästymis- ja peruutuskorvauksia vaativiin asiakkaisiinsa nousi yllättäen esiin yrityksen korkeimmalla mahdollisella foorumilla eli yhtiökokouksessa, joka pidettiin Helsingissä 16. maaliskuuta.

Osakas Heikki Saraste ihmetteli, miksei Finnair maksa sääntöjen mukaisia korvauksia, vaan on päätynyt samalle kuluttajaviranomaisten mustalle listalle vähintäänkin epäilyttävässä maineessa olevien käytettyjen autojen kauppiaiden kanssa.

Sarasteen mielestä Finnair on toiminut eettisesti niin epäilyttävällä tavalla, ettei yhtiökokouksen olisi pitänyt myöntää normaaliin tapaan hallitukselle ja toimitusjohtajalle tili- ja vastuuvapautta. Tällainen myöntäminen on lähes poikkeuksetta yhtiökokouksissa puhdas muodollisuus.

 

Saraste ehdotti, että vastuuvapaus voitaisiin myöntää vasta myöhemmin jossakin sopivassa tilaisuudessa sen jälkeen, kun Finnair on alkanut toteuttaa valtion korkeimpien kuluttajaviranomaisten suosituksia.