Earth Hour pudotti Helsingin sähkönkulutusta viiden tuulimyllyn tehon verran

Kotimaa 30.3.2009 09:01

Lauantai-iltana järjestetty tempaus Earth Hour pudotti Helsingin sähkönkulutusta viiden tuulimyllyn tehon verran.

Tempaus näkyi Helsingin alueen energiankulutuksessa, muttei mitenkään valtavana pudotuksena. Kulutus laski tempauksen johdosta arviolta noin 10 MW eli kutakuinkin viiden nykyaikaisen tuulimyllyn huipputehon verran.

”Kampanjan tavoitteena oli ensisijaisesti kiinnittää ihmisten ja päättäjien huomio energiansäästön tärkeyteen ja mahdollisuuksiin pysyvien kulutusmuutosten avulla”, sanoo Helsingin Energian ympäristöjohtaja Martti Hyvönen.

Helsingin Energia tarjoaa kansalaisille keinoja ja ohjeita energiansäästöön yhdessä Motivan ja WWF:n kanssa perustamassaan Energianeuvoja.fi -palvelussa. Samassa nettiosoitteessa voi seurata myös koko Helsingin alueen energiakulutusta.

”Tahdomme auttaa ihmisiä kiinnittämään huomiota energian käytön tehokkuuteen ja säästämään energiaa. Uskomme, että kulutuksen seuranta voi myös ohjata kulutusta ja etsimme uusia tapoja tämän toteuttamiseen mahdollisimman innostavalla tavalla”, Martti Hyvönen kertoo.

Earth Hour innosti kansalaisia myös energiansäästövinkkien etsimiseen, sillä Enegianeuvoja.fi -palvelun kävijämäärät pomppasivat moninkertaisiksi maaliskuun loppua kohti.

Lähde Helsingin Energia