Bongaa poliitikot ja huippuartistit Porissa

Kesämatkalla: Suomi Areenasta on tullut eliitin ja tavisten kesäretki.
Kotimaa 14.7.2015 13:30
Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Petri Korhonen (vas), RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund, Jussi Lähde, Mikael Jungner ja Taru Tujunen Näin vaikutat vallanpitäjiin -paneelissa 13. 7. 2015. © LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

KESÄMATKALLA – Haluaako joku kuunnella entistä valtiosihteeriä Raimo Sailasta Porissa keskellä heinäkuuta? MTV:n Suomi Areenassa takavuosina esiintynyt Sailas on ollut niin suosittu, että paloturvallisuusohjeiden vuoksi osa halukkaista on häädetty ulos etsimään vaihtoehtoista helpotusta auringonpaisteeseen.

Pori on kaupunki, josta yleisesti tiedetään vain Ässät, laulaja Eino Grön ja Ojalan lihapiirakkakoju. Ulkopaikkakuntalaiset suhtautuvat kolmikkoon ristiriitaisesti. On makuasia, pitääkö Ässistä, Grönistä tai Ojalan piirakoista.

MTV ja Porin kaupunki ovat tehneet Suomi Areenasta vaikuttajien kesäkohteen. Se on sukua Ruotsissa Visbyn Almedalenissa järjestettävälle viikolle, joka on turvoksissa puolueiden tilaisuuksia.

Jos on kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista, haluaa bongata julkkiksia ja musiikkikin kelpaa, Pori on tällä viikolla mainio kohde. Suomi Areenassa on 160 tilaisuutta, joihin osallistuu yhteensä 800 keskustelijaa. Joukossa ovat presidentit Martti Ahtisaari ja Tarja Halonen, ministereitä, puoluejohtajia, yritysjohtajia ja työmarkkinaväkeä.