Anne Bernerillä opas puoluekokouksessa – vältti kenttäväen grillauksen

Liikenneministeriä ylistettiin perunalastutehtaan pelastamisesta ja uusista tiehankkeista.
Kotimaa 11.6.2016 12:36

Keskustan puoluekokouksen ensikertalainen liikenneministeri Anne Berner selvisi keskustakentän kohtaamisesta helpolla.

Puoluetoimisto oli varautunut siihen, että Seinäjoella Bernerin ympärillä voi olla ahdasta. Ministerin avuksi määrättiin avustaja, jonka tehtävänä on opastaa Berneriä ja pitää ministerin reitti auki.

Berner välttää muiden ministereiden tavoin kenttäväen grillauksen, koska esityslistalla ei ole perinteistä ministeritenttiä. Muutosta selitettiin aikatauluvaikeuksilla. Berner käytti puheenvuoron, jossa hän yleisluontoisesti selvitti hallinnonalansa hankkeita.

Moni kokousedustaja kehui hallituksen torstaina julkistamia liikennehankkeita. Erityisen ponnekkaasti Sipilää ja Berneriä ylisti Ahvenanmaan keskustan puheenjohtaja Jörgen Pettersson.

Pettersonin mielestä Sipilä ja Berner estivät Ahvenanmaalla toimivan perunalastutehtaan lopetuksen. Tehtaan omistaa norjalaisyhtiö Orkla.

Petterssonin tasolle pääsi puolueen suurimmaan piirin Pohjois-Pohjamaan puheenjohtaja Matias Ojalehto. Hän nosti Bernerin keskustan ministeriryhmän parhaimmaksi onnistujaksi. Pääministeri Sipilä oli Ojalehdon listalla toisena.

Vielä perjantaina keskustan kenttäväki arasteli Berneriä, joka välttyi kokouspaikalla lähes täysin edustajien lähentelyiltä. Iltaravintolassakin ministeri viihtyi aluksi toimittajien seurassa.

Osa puolueväestä yllättyi, että Berner yleensä  vaivautui Seinäjoelle. Innokkaimmat hämmennyksestä toipuneet tekivät sitä mitä kepulaiset tekevät: tenttasivat ministeriä tieasioista.