Asiantuntijoilta jyrkkä tyrmäys: Sisäministeriön Nerg on väärässä, paperiton ei ole rikollinen

Kielteisen päätöksen saaneet irakilaiset heitetään ulos vastaanottokeskuksista, mutta mitä sitten tapahtuu?
Katri Merikallio
Kotimaa 19.8.2016 14:00
Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg sanoi Suomen Kuvalehden haastattelussa 11. elokuuta, että ainoa keino selvitä paperittomana Suomessa on rikollisuus. Suomessa asuville paperittomille lakitukea antava Pakolaisneuvonta ry on asiasta eri mieltä. Järjestö pitää huolestuttavana sitä, että pape...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Jep, jokaiselle näistä kielteisistä turvapaikkapäätöksistä pitäisi johtaa automaattiseen työlupaan, ja sitten jos duunia on niin oleskeluluvan voisi saada työperusteisena. Silloin tämä turvapaikkatouhu alkaisi ehkä kannattamaankin taloudellisesti kun nyt se pelkästään maksaa.

Uutisessa hivenen virheellinen tieto. Vastaanottokeskuksen johtajan päätöksellä voidaan tuollaisessa tilanteessa asiakkaan kokonaistilanne huomioiden hänen vastaanottokeskus palveluitaan jatkaa. Keskuksen sossu voi asiaa johtajalle esittää tai johtaja voi myös itsenäisesti ottaa kyseisen asian harkintaansa. Haluaisin nähdä sellaisen tilanteen,että esim. Punaisen Ristin vokista heitetään lapsi perhe talvella ulos pakkaseen. Eiköhän tuossa sitten jo vähän muutkin lait tule mietintään,että miten niitä ihmisiä kohdellaan.

Nimimerkillä:vokin sosiaaliohjaaja

”Myös Päivi Nerg sanoo, että tilanne huolestuttaa viranomaisia.

”Suomessa laittomasti oleskeleminen olisi äärettömän vaikeaa. Ainoa keino toimia täällä ilman papereita olisi rikollisuus.””

Siis tätäkö vastaan nyt sitten Suomen Kuvalehti kapinoi? Miten Nerg on tässä väärässä? Jos ei ole työlupaa eikä toimeentuloa, miten muuten voi pärjätä kuin rikollisesti?

Hassua.