Ammattiliitto Pron Antti Rinne: ”Loma lisää tuottavuutta”

Kotimaa 12.1.2013 12:30

Puheenjohtaja Antti Rinteen mielestä vuosiloman pidentäminen ei saisi nostaa yritysten työllistämiskynnystä.

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne. Kuva Kimmo Mäntylä / Lehtikuva.

SAK:lainen Metalliliitto tavoittelee viikon pidennystä vuosilomaan. Liiton mielestä lomaoikeutta tulisi lisätä ansiotasoa alentamatta.

Puheenjohtaja Riku Aalto (sd) korostaa, että Metalli sekä STTK:lainen ammattiliitto Pro ja akavalaisten ylempien toimihenkilöiden YTN tavoittelivat pidennystä jo edellisellä kierroksella, syksyllä 2011.

Onko vuosiloman pidennys yhä myös YTN:n tavoitelistalla?

”Ei sitä ole sieltä ainakaan poistettu”, vastaa YTN:n varapuheenjohtaja Heikki Kauppi (kok). ”On kuitenkin turha arvuutella, onko se mukana ensi syksyn neuvottelutavoitteissamme. Ei niistä ole vielä päätetty.”

Puheenjohtaja Antti Rinnekään (sd) ei ennakoi, lähteekö Pro tavoittelemaan lomanpidennystä.

”Selvitämme aina sopimuskierroksen alla jäsenistön näkemyksiä korjattavista asioista”, Rinne sanoo. ”Emme ole vielä tehneet tulevaa kierrosta koskevaa kyselyä. Lisäloman tarve nousi kaksi vuotta sitten vahvasti esiin.”

Puheet vuosiloman pidentämisestä ansiotasoa laskematta ovat herättäneet kummastusta nykyisessä taloustilanteessa. Onhan työnantajien EK väläyttänyt jopa palkanalennusten tarvetta.

Irtisanomisten määrä kasvoi SAK:n tilastojen mukaan vuonna 2012 lähes 50 prosenttia. Viime vuonna irtisanottiin yli 15 800 työntekijää. Eniten irtisanomisia oli Metallin, Pron ja YTN:n keskeisellä toimialalla teknologiateollisuudessa.

”On tietysti erittäin iso ongelma, ettei kaikille ole työpaikkoja”, Rinne korostaa. ”Mutta toinen ongelma on se, että monet työssä olevat työskentelevät viikossa keskimäärin noin 43 tuntia 37,5 tunnin palkalla. He tekevät monta tuntia ilmaista työtä.”

Rinne torjuu näkemyksen, että lomanpidennystavoite olisi työssä olevaa jäsenistöä suosivaa itsekästä edunvalvontaa, joka toteutuessaan nostaisi entisestään yritysten työllistämiskynnystä.

”Ei se välttämättä nostaisi työvoimakustannuksia. Tiedän pari firmaa, jotka ovat uskaltaneet siirtyä kahdeksan tunnin työpäivästä kuusituntiseen työpäivään. Kokeilulla on kyetty joko nostamaan tuottavuutta tai ainakin pitämään tuottavuus ennallaan.”

Lue myös