Finanssivalvonta päästi pälkähästä

Suitsutetut jättihankkeet Afrikassa jäivät toteutumatta. Pörssivalvoja ei ryhdy toimiin sijoitusyhtiö Loudspringin epämääräisen tiedottamisen vuoksi.

Kotimaa 15.01.2020 15:00
Suomen Kuvalehti selvitti puhdasta energiaa Afrikkaan lupailleen Nocartin hankkeiden todellista tilaa muun muassa jutussaan 30. elokuuta 2018.

Liian suuri luottamus toimitusjohtajan antamiin tietoihin. Tässä pähkinänkuoressa Loudspring-sijoitusyhtiön pörssivalvojalle antama selitys siitä, miksi yhtiö tiedotti sijoituskohteestaan liian hitaasti ja positiivisesti.

Finanssivalvonta selvitti Loudspring-yhtiön tiedottamiskäytäntöä, mutta päätyi siihen, että jatkotoimenpiteille ei ole tarvetta. Viranomainen julkaisi asiasta valvontakirjeen joulukuussa 2019. 

Aiemmin Cleantech Invest -nimellä tunnettu Loudspring sijoittaa alkuvaiheen kasvuyhtiöihin. Yhtiö koki 2016–2018 kovan kurssinousun ja romahduksen, joka johtui etenkin sen yhteen sijoituskohteeseen, lahtelaiseen Nocart-yhtiöön, kohdistuneista odotuksista. 

Puhtaan energian ratkaisuja kehitysmaihin luvannut Nocart sai julkista tukea, runsaasti positiivista julkisuutta mediassa ja vetoapua ministeritasolta asti. 

Sisältö