Äänestä Suomelle uusi lippu! – Minkä näistä kolmesta sinä nostaisit salkoon?

Kolme taiteilijaa suunnitteli Suomelle uuden lipun.
Suomen Kuvalehti
Kotimaa 6.12.2017 10:41
Kolme taiteilijaa suunnitteli Suomen Kuvalehden pyynnöstä satavuotiaalle Suomelle uuden lipun. Tutustu ehdotuksiin ja äänestä, minkä näistä sinä valitsisit, jos siniristilippu pitäisi uudistaa. Siniristilipun tarinan voit lukea täältä. Jutussa kerrotaan myös lisää taiteilijoiden ehdotuksista. Minkä ...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Emme tarvitse uutta lippua. Meillä on jo maailman kaunein lippu. Tuo on törkeä Suomen lipun loukkaus!

Vaihtoehdot ovat vähissä.

Ensimmäinen on Viron lipun variaatio, toinen Eu-lipun ja sotilasarvojen risteytys ja kolmas sateenkaariväen pikselöitynyt kulkuelippu.

Suomen lipun vaihtamiseen tarvitaan erittäin painavat perusteet. Nykyinen vihan tunteisiin ja keinotekoisiin mediailmiöihin perustuva perinteisten arvojen ja suomalaisuuden hävittämisvimma ei ole mikään peruste hävittää Suomen lippua. Vimmaantuneelle vihavähemmistölle sellainen vinkki, että rasismi, natsismi, vasemmistoradikalismi jne. ääri-ilmiöt on marginaalisia, eikä koske koko Suomea. Mikä on motiivisi vaihtaa risti johonkin toiseen symboliin/symboliikkaan tai lipun visuaalisuuden yleensä? Mielenilmaus? Kosto? islam?

Yksikään kolmesta vaihtoehdosta ei kykene täyttämään millään tavoin Suomen lipun roolia. Niiden viestit on väärät, assosiaatiot väärät ja lisäksi alimmassa vaihtoehdossa tulee esiin myös rietas seksuaalisuutta korostava viesti. Ei näin. Ennen kuin alat suunnittelemaan isänmaallesi lippua, niin ota kynä käteen ja ala raapustamaan vihkoosi Suomeen liittyviä asioita, arvoja, historiaa, ihmisiä, suomalaisia yhdistäviä asioita, mihin ollaan menossa, mitä halutaan viestiä jne. Lipun viestin on oltava arvokas, eikä sitä saa sitoa mihinkään yksittäiseen ilmiöön, aatteeseen, ajankohtaiseen tapahtumaan, kansanliikkeeseen jne. Valtion lipun suunnitteluun on omat kriteerinsä, eikä se ole helppo keissi. Se on em. asioihin vihkiytyneiden ammattilaisten yhteistoimintaa. Mutta toki leikkimielisenä juttuna tämä on ihan ok :) Nimim. 28 vuotta graafikkona.

Aika karseita vaihtoehtoja. Ensimmäinen lippuvaihtoehto oli ainut realistinen, mutta sekin toi liikaa Viron lippua muistuttava.

Niin siis… kai te tajuatte… ettei kukaan oikeasti ole suomenlippua muuttamassa? Nämä on taiteilioiden omia näkemyksiä, taiteellista leikkimistä ajatuksella. Ei suomenlippu mikään niin pyhä asia ole, etteikö sillä voisi vähän leikitellä. Heti huutamassa ISÄMMAAN LOUKKAUSTA, vaikkei tässä edes ole kyse siitä. Tappouhkauksia taiteilijoille, jotka uskaltavat kokeilla rajoja. Todella hienoa, oon taas ylpeä suomalainen :) onhan nykyinenkin lippu sidottu aatteeseen, kristinuskoon. Onko se sitten ihan ok?

Ei mikään näistä.. Suomenlippu on nyt kaunis. Ei järkeä muuttaa lippua. Rehellinen mielipide; Älkää helvetissä vaihtako Suomen lippua Perkele. 🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮

Muutama aika tästä eteenpäin, niin EU-lippu korvaa siniristin, koska monikulttuurihelvetissä kristillinen symboli aiheuttaa ääretöntä vihaa ja tarvetta polttaa siniristilippuja viimepäivien malliin.

Ei tarvetta muuttaa lippua. Tämänhetkinen lippu muistuttaa meitä siitä siitä arvokkaasta päivästä, siitä ajasta ja hetkestä kun saimme itsenäisyyden.

Jos jotain millään tavalla muuttaisi niin se olisi alkuperäiskansojen muistaminen. Saamelaisten muistaminen, jotka ennen joutuivat sorron kohteeksi monien kansojen toimesta. Mutta saamelaisillahan on oma lippunsa, samoin ahvenanmaalaisilla. Sillä tavoin he tuovat ilmi hieman erilaisen historiansa ja juurensa kuin ”tavis” suomalaisilla. Se on mielestäni hienoa.