Jyvät ja akanat

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) kirjoitti vaimonsa häiriköinnistä Facebook-päivityksessään, joka oli otsikoitu ”Nyt riittää”.

Yle.fi 17.9.2017.

Kun meillä ollaan vaimon kanssa eri mieltä jostakin asiasta, tehdään vaimon mielipiteen mukaan. Jos ollaan samaa mieltä, tehdään niin kuin minä haluan.

Nimim. Tosimiehen tekstari Lapin Kansassa 18.9.2017.

Ajat muuttuvat. Ennen vanhaan oli tavallista, että yhdellä pariskunnalla oli neljä lasta. Nykyään on tavallista, että yhdellä lapsella on neljä vanhempaa.

Aamuset 27.9.2017.

Miehet viettävät lasten kanssa enemmän aikaa ja kurittavat naisia vähemmän.

Keskisuomalainen 20.9.2017.

Myös erikoistutkija Jenni Karimäki Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksesta pitää jopa ennustettavana, ettei minkään puolueen kannatus voi kasvaa loputtomiin.

Helsingin Sanomat 23.9.2017.

Nuori karhu kaadettiin kannanhoidollisella luvalla. Viime syksynä eläintä jahdattiin vahinkoperusteisella luvalla, mutta tuolloin hukka peri metsästäjät.

Iisalmen Sanomat 19.9.2017.

Lappilaiset tietävät porolle kymmeniäkin nimityksiä kunnon, iän ja sukupuolen mukaan. Turkulainen bussimatkailijakin tietää kolme: kato, hiano, miäletön.

Reino Hämeenniemi

Lapin Kansassa 18.9.2017.

Jaamankankaalle heitetyt puutarhajätteet ja roskat suututtavat – ”Jokaisen tulisi kantaa kortensa kekoon ja vähän miettiä”

Karjalainen 20.9.2017.

Torstaina puolen päivän aikaan poliisipartio pysäytti Kuusankoskella liikkuneen henkilöauton, jonka kuljettajana oli ajokiellossa oleva reilu 50-vuotias mies.

Kouvolan Sanomat 16.9.2017.

Porin Hallituskadulla sijaitsevalta Karhukorttelin rakennustyömaalta löytyi satoja vuosia vanhojen ihmisten jäänteitä.

Iltalehti 14.9.2017.

Belgian suosittu ex-pormestari on löydetty kuolleena hautausmaalta Mouscronista, kertoo Reuters. 

Iltalehti.fi 12.9.2017.

Waimoansa yritti murhata wiime keskiwiikkona työmies Heikki Pelli Saunalahden jäällä ampuen häntä kohta pari rewolwerinlaukausta. Toinen kuula meni ohi, mutta toinen sattui waimon hartioihin. Ase oli sentään niin mitätön, ettei luoti läwistänyt edes waatteita, joten waimo pääsi pelkällä mustelmalla. Pelli oli ampuessaan juowuksissa. – Kieltolaki!

Työläinen 24.2.1909

Tilaa SK:n uutiskirje

Ajankohtaisimmat ja puhuttelevimmat digisisällöt vastajauhettuna suoraan sähköpostiisi.