Vegaanien sikavideo
Suomalainen kasvihuoneviljely on maapallon raiskaamista. Kurkuntuotanto pakkasilla pitää lopettaa.
Oikeutta eläimille -yhdistyksen ja muiden aktivistien salaa kuvatut videot sikatiloilta ja teurastamoilta ovat saaneet monet ystävistäni lopettamaan lihansyönnin.
Eilen Ylen sivuilla julkaistiin juttu suomalaisesta kurkuntuotannosta. Päätin lopettaa kotimaisen kurkun ostamisen siihen paikkaan.
Suomalaisessa kasvihuoneviljelyssä ei ole mitään järkeä talvipakkasilla. Se on maapallon raiskaamista, täyttä välinpitämättömyyttä ja kotimaisuuden erinomaisuusharhalle rakennettua ahneutta.
Vaikka Ylen Kuopion toimittaja Anu Pöntinen ei sitä tajunnut hehkutellessaan kasvihuoneen trooppista lämpötilaa 30 asteen pakkasessa, sähkönkulutusta joka ylittää vuorokaudessa omakotitalon vuosikulutuksen tai kymmenien tuhansien vesilitrojen lorottelua, tuli hän tehneeksi artikkelin, joka paljasti karun totuuden suomalaisesta kasvintuotannosta. Tällä kertaa kärsijöinä eivät olleet possut vaan koko planeetta.
Kaikkein hirvittävin yksityiskohta löytyi artikkelin keskivaiheilta: ”Kasvihuoneen ulkopuolella on isoja aerosolipurkkeja. Niillä huoneen hiilidioksidipitoisuus nostetaan noin kolminkertaiseksi normaaliin huoneilmaan verrattuna. Se edistää kasvien fotosynteesia, ja mahdollistaa huippusatojen tuotannon.”
Nilsiäläinen kurkunviljelijä – joka varmasti nauttii riittävästi tukiaisia – siis kokee oikeudekseen piereskellä hiilidioksidia ilmaan tankkikaupalla, jotta suomalaiset saavat talvellakin pyötäänsä mauttomia vihanneksia, joissa komeilee avainlippu. Ilmastonmuutos ei ilmeisesti koske suomalaista maajussia tai luonnon kierrosta täysin vieraantunutta kuluttajaa.
Perheemme siis päätti eilen lopettaa kotimaisten kasvisten mässäilemisen sydäntalvella. Tee sinäkin niin. Miksi ihmeessä kukaan tukisi toimintaa, jossa ravintoarvoltaan täysin mitättömiä (energiaa kurkussa on 10 kilokaloria sadassa grammassa ja kurkusta on 97 prosenttia vettä eikä kurkku vitamiinilähteenäkään ole merkittävä) vihanneksia turbokasvatetaan miljoonilla vesilitroilla, hiilidioksidisikailulla ja energiaporsastelulla?
Mitä sitten aiomme pilkkoa salaattiimme kun kotimainen kurkku nyt vietiin? Vinkkiä löytää varmasti vaikkapa Satokausikalenterista, jonka perustaja Samuli Karjula sai juuri Helsingin ruokavaikuttaja -palkinnon. Ja jos kurkkua tai tomaattia tekee mieli, osta kasviksia, jotka ovat kypsyneet auringossa.
Tämä oli ilmaisnäyte SK:n maksullisesta sisällöstä
Tilaa Suomen Kuvalehti ja hanki luettavaksi koko sisältö ja arkisto
Tilaa