Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Tuukka Temonen, taistelija

Blogit Hupparihörhö 11.10.2016 18:44
Sami Kuusela
Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

On se aikamoinen velikulta. Kaverini Tuukka Temonen nimittäin.

Teit meistä kauniin -elokuvan tiimoilla on kohuja riittänyt. Ensin iskivät kriitikot vyön alle. Esimerkiksi Helsingin Sanomat palkkasi punk-musiikkiin erikoistuneen free-toimittajan teilaamaan Apulanta-yhtyeestä kertovan elokuvan. Ei siis elokuvatoimittajaa, vaan jo lähtökohtaisesti Apulanta- ja bisnesvihamielisen ihmisen tekemään leffakritiikkiä.

Tuukka suuttui. Josta suututtiin Tuukalle. Ei olisi ollut saanut kuulemma näyttää tunteitaan. No, olisihan! Miksei saisi harmistua, jos lehdissä vittuillaan?

Sitten tuli hälyä katsojaluvuista. Taas Tuukka ruikutti. Mitä siis ei saa tehdä.

Sitten Tuukka haukkui musiikkitoimittajaa läskiksi. Tai siis ei haukkunut, vaan kehotti toimittajaa Facebookissa huolehtimaan ”omasta ylipainostaan”, kun joku ”Nalle” tms. syyllisti Temosta lasten lihottamisesta, koska triplasipulihampurilainen. Voi huoh! Taas saatiin otsikoita.

Viimeisin veto oli nerokas. Kaunis ja suunnattu kohti tulevaisuutta.

Leffa laitettiin Elisa Viihteeseen ladattavaksi. Aivan liian aikaisin. Kun elokuvan sivuilla julkaistiin tiedote, jossa kerrottiin elokuvateattereiden lopettavan menestyselokuvan esitykset tempauksen takia, Tuukka linjasi itsensä disruption eli tuhoavan muutoksen mieheksi.

Olihan se ylläri. Että joku ei suostunutkaan noudattamaan ”hyvää kauppatapaa”, kuten Elokuvateatteriliitto asian muotoili. Että joku uskalsi haastaa sen viimeisen tahon, jolle kannattaa vittuilla, jos haluaa Suomessa elokuvia tehdä.

Olisi kuulemma pitänyt kysyä lupa etukäteen. Eihän olisi. Ei maailmaa muuteta lupia kyselemällä. Ei internet kysynyt lupaa sanomalehdiltä saako se tulla tietokoneille.

Tärkeintä on kysyä: ”miksi ei?”. Ei lupia.

Olet Tuukka taistelija. Koska kaikkein rohkeinta on kusta omaan pesäänsä, vaarantaa oma ura ja loukata omaa viiteryhmäänsä tai bisneskumppaneita. Hipin on helppo kritisoida persuja ja kirjoittaa Voima-lehteen pyöräilyn tärkeydestä, muttei sillä ole mitään merkitystä, se on vain väsyttävää. Hipin pitää haukkua hippejä, punkkarin anarkisteja ja bisnesmiehen tulee olla omassa porukassaan härski.

Kritiikki pitää kohdistaa omaan jengiin. Muuten on pelkkä laumasielu.

Olen rakastunut Tuukkaan <3 Haluan tuon veistoskasvoisen miehen kanssa piehtaroimaan Teit meistä kauniin -elokuvan tuottamaan rahakasaan.