Kuplan raja menee lasten lyömisessä

Suomessa juntit hakkaavat lapsiaan ja vaativat väkivaltarikollisille kuolemantuomioita. IL:n kyselyssä 84 prosenttia kannatti lasten piiskaamista.

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Tämä on ilmaisnäyte SK:n maksullisesta sisällöstä

Löysin sitten minäkin kuplani. Ehkä Krista Kosonen on oikeassa. Ehkä Suomessa on iso massa väkeä, jonka kanssa meillä humanistieliitin jäsenillä ei ole mitään tekemistä. Se on hirveä asia.

Mitä jos Suomi onkin maa, jossa juntit hakkaavat lapsiaan ja vaativat väkivaltarikollisille kuolemantuomioita?

Eilen Iltalehti teki erittäin asenteellisen ja kosiskelevan – joku sanoisi jopa huoraavan – artikkelin, jossa kerrottiin äidistä, joka oli antanut lapselleen piiskaa ja saanut siitä sakkotuomion. Some raivostui. Tai siis se osa sosiaalisesta mediasta, joka on minun kuplani ulkopuolella.

Artikkelin yhteydessä järjestetyssä nettikyselyssä kysyttiin saako lapselle antaa piiskaa. 84 prosenttia vastanneista kannatti piiskaamista. Vastauksia on tähän mennessä tullut jo yli 15 000.

”Kukkahattutädit”, ”Vapaa kasvatus”, ”Kyllä minäkin olen saanut piiskaa, enkä ole traumatisoitunut”, ”nykyajan kakarat elävät ilman kuria”. Tässä muutamia toistuvia ”huomioita” liittyen artikkeliin.

On ahdistavaa verrata tuon artikkelin aiheuttamia reaktioita toissapäivänä lähetettyyn A2 Tuomioiltaan ja sen herättämään keskusteluun, jossa vaadittiin rikollisille ankarampia tuomioita. Onko oikeasti niin, että ”kansan” mielestä väkivallantekijät pitää teloittaa, mutta omaa lastaan saa piestä? Mikä meitä vaivaa?

Miksi koemme, että velvollisuutemme on jatkaa perheväkivallan kierrettä, koska olemme itsekin saaneet lapsina piiskaa, tukkapöllyä tai jopa turpiimme vanhemmiltamme? Ajattelemmeko oikeasti, että lapset kunnioittavat meitä vanhempia enemmän, kun alistamme puolustuskyvyttömiä tenaviamme väkivallalla tai sen uhalla?

En tunne yhtään ihmistä, joka olisi koskaan antanut lapselleen edes luunappia. Vitsasta puhumattakaan. Kukaan ei ainakaan ole myöntänyt sitä. Näin meillä täällä Helsingissä, humanistisen punavihreän startup-naminamikuplan sisällä. Jos tämä on oikeasti kuplani, haluan pysyä sen 16 prosentin sisällä.

Eikä lapseen kohdistuvalla väkivallalla ole mitään tekemistä puoluekannan kanssa. Ainakin toivon niin.

Hävetkää, lastenne satuttajat.