Uutisviikko

matti simula

matti.simula@otavamedia.fi

◼	Lintilä. Lahja koko Suomelle.
Lintilä. Lahja koko Suomelle.

polkom

Viivästynyt jouluaatto

Nyt se on liki. Nimittäin Mika Lintilän jouluaatto. Se koittaa 29. joulukuuta.

Kepun ministerispekulaatioiden ikiehdokkaasta tulee Olli Rehnin seuraaja, kunhan hallituksella riittää sinniä pysyä pystyssä joulun ja parin välipäivän yli.

Voi, voi, kun nyt ei vaan sattuisi mitään!

Eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 1999 valittu Lintilä on ravimies kiireestä ka­vioon. Toholammin miehen jolkutus hillotolpalle kesti lähes 18 vuotta.

Talous- ja verospesialistin olemus on sliipattu. Kepulaisiin normistandardeihin verrattuna hyvinkin sliipattu.

EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen (kokkari) hyvän kaverin mittatilauspuvun sisällä hölpöttää lämmin porvarinsydän. Erään demarien ay-vaikuttajan mukaan EK on nyt astumassa Lintilän nahkapohjakengissä työ- ja elinkeinoministeriöön.

Jotkut ovat haikailleet talousnobelisti Bengt Holmströmiä hallitukseen.

Lintilä on köyhän miehen Holmström. Hän palveli Golanilla vuonna 1988, kun YK:n rauhanturvatoiminnalle myönnettiin Nobel-palkinto.

Ei saada ministeriksi rahannobelistia, mutta saadaanpahan rauhannobelisti.

Kahden ja puolen vuoden pätkäministeriksi oli tarjolla myös Mauri Pekkarinen. Hän hävisi eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen yhteiskokouksessa niukasti Lintilälle.

Lintilän voittoon vaikutti Juha Sipilän noudattama junioriteettiperiaate. Pääministeri ei halua hallitukseensa yhtään itseään vanhempaa kepuministeriä.

Valintaa edisti myös se, että Lintilä älysi kannattaa Sipilää kepun puheenjohtajaksi jo silloin, kun Pekkarinen vielä luuli tämän olevan joku autokauppias.

Tai jotakin sinne päin.

Sanaveiterällä Pekkarisella olisi ollut kokemusta sukkeluuksien valjastamisesta suomalaisen vienninedistämisen käyttöön.

Pekkarisen eritysavustajalla Jyri Järvihaavistolla oli kerran kova työ estää Uudessa-Seelannissa vierailutta silloista ministeriä laskemasta leikkiä etunimensä ja isäntämaan alkuperäiskansan äänteellisestä läheisyydestä.

My name is Pekkarinen, Maori Pekkarinen! J

karikatyyrit vesa lehtimäki

Kuvat© Lehtikuva

:-) Timo Harakka haastaa Antti Rinteen. Harakkahan tykkää hopeasta.