Uutisviikko

pekka ervasti

velipekkaervasti@gmail.com

Twitter: @ErvastiPekka

◼	Mattila.  Etkot ja hatkat.
Mattila. Etkot ja hatkat.

polkom

Korkkarit kattoon!

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (ps) on koulutukseltaan anestesiahoitaja. Siksi hänen asiantuntija-arvioonsa huumaavien aineiden vaikutuksista on syytä luottaa.

Kun puhemies Maria Lohela (ps) heitti puoluesisarensa ja tämän ryyppykav… kansanedustajatoverin Katja Hännisen (vas) ulos viralliselta illalliselta Ruotsissa, Mattila vähätteli narkoosinsa tasoa: kyse ei ollut kaatokännistä, koska sellaiseen ei puolessatoista tunnissa olisi edes ehtinyt.

Ministeri on niin pro! Hän soveltaa vanhaa lapinmiehen viisautta: Mikä on parasta ryypätessä? Kolmas ja neljäs päivä.

Mattila ja Hänninen eivät olleet ainoat edustajat, jotka Vuoden käyttäytyjäksi valittu Lohela heitti ulos Ruotsin puhemiehen illalliselta.

Eduskunnan Ruotsi-ystävyysryhmän pj. Maarit Feldt-Ranta (sd) ei päässyt mukaan ollenkaan.

Feldt-Ranta oli vielä illallisilla, kun Ruotsin puhemies kävi vähän aikaisemmin Suomessa.

Kun Feldt-Ranta kummasteli, miksi vierailun virallinen kieli oli englanti eikä ruotsi, kuten tapana on ollut sata vuotta, kutsua vastavierailulle Ruotsiin ei enää tullut.

Kielitaidokseen suomen ja englannin ilmoittava Lohela päätti, että reissuun on parempi demariryhmästä kutsua joku, joka ei myöskään osaa ruotsia.

Eat your heart out!

Ruotsin lisäksi kärkipersuilla tuntuu olevan vaikeuksia suomenkin kanssa. Kun puolustusvaliokunta vieraili puolustusministeriössä, Jussi Niinistö otti vieraat vastaan rempseään tyyliinsä tavaamalla tervehdyksensä paperista. Valiokunnan pj. Ilkka Kanerva (kok) mokasi, kun kiitti ihan ilman lunttia.

Sauli Niinistö on ollut tasavallan presidentti jo yli neljä vuotta, mutta vieläkään hänestä ei ole maalattu virallista muotokuvaa valtioneuvoston seinälle. Hallitus tekee päätökset edelleen Tarja Halosen valvovan katseen alla.

Niinistö ei tiettävästi ole edes valinnut taiteilijaa tehtävään.

Voiko tästä tehdä laajempia johtopäätöksiä? Kiirekö muotokuvalla? Aikaahan on vielä lähes kahdeksan vuotta. J

karikatyyrit vesa lehtimäki

Kuvat © lehtikuva

:-) Onko hybridikeskuksessa tarpeeksi trolleja. Virka-apua joulutontuilta?