Uutisviikko

Tuomo Lappalainen
tuomo.lappalainen@otavamedia.fi
Twitter: @TuomoLap

polkom

Vaihtelu virkistää

Kehitysyhteistyö- ja omistajaohjausministeri Heidi Hautalan (vihr) ero jää historiaan monestakin syystä, mutta muuan pikkuseikka tekee siitä lähes ainutlaatuisen.

Yksi politiikan yleisimmistä skandaalien aiheista on viime aikoina ollut liika kopiointi. Hautalan virhe sen sijaan oli, että kun erosta kertonutta tiedotetta valmisteltiin, kriittisin kohta jäi kokonaan kopioi-matta.

VIHREÄT luonnollisesti murehtivat kantaäitinsä kohtaloa, mutta muuten Hautalan surijoiden jono ei ole ollut pituudella pilattu. Varapuheenjohtaja Touko Aalto tietää syynkin, miksi hallituksessa ei tykätä vihreistä. ”Vih-reät ei ole Rkp”, hän täräytti alkuviikosta Ylen Ykkösaamussa.

Hyvä ­havainto. Ruotsalaiset eivät ole enää aikoihin olleet sellaista bättre folkia kuin kaikesta kaiken tietävät vihreät omasta mielestään.

KOULUTETUN bättre folkin Akavassa ei ole vieläkään toivuttu siitä, että järjestö jäi sivuosaan, kun duunarien ja toimihenkilöiden edustajat neuvottelivat Etelärannan kapitalistien kanssa uudesta tuloratkaisusta.

Tuoreet tiedot eivät ainakaan lievitä tuskaa. Niiden mukaan akavalaisten selän takana sopimusta oli kesällä hieromassa myös maan hallituksen edustaja. Valtiosihteeri Martti Hetemäki sondeerasi tiettävästi asioita ensin pienessä piirissä EK:n, SAK:n ja STTK:n ja sitten vasta muiden kanssa.

Mamban ikivihreää mukaillen: mitä puolesta miljoonasta hylätystä palkansaajasta. Kymmenen pistettä sopimuksesta sai se jätkä.

KAIVATTU REVANSSI tuli lokakuun alussa, kun Akavan kokoomuslaiset nokkamiehet lensivät EK:n Jyri Häkämiehen (kok) ja Lasse Laatusen (kok) kanssa poikaporukassa Müncheniin olutfestivaaleille.

Olviretken kokoomuslainen luonne hämärtyi ensin, kun julkisuuteen levisi huhu, että myös SAK:n ja STTK:n ykkösketju olisi ollut mukana matkalla. Muun muassa STTK:n Mikko Mäenpää (sd) hieraisi korviaan kerran jos toisenkin, kun Lohjanjärven venerantaan tuli puhelu, jossa ihmeteltiin, mitä kummaa toimihenkilöiden pomo tekee Baijerissa.

ARKADIANMÄELLÄ totutellaan yhä ajatukseen, ettei Vääksyn veturimies James Hirvisaari olekaan enää persu vaan edustaa vaihteeksi Muutos 2011 -ryhmää.

Sitä taas ei pidä sotkea Muutos 94:ään, joka oli muinoin presidentinvaaleissa Eeva Kuuskosken (kesk) tukipoppoo. 

KUVAT © TROND H. TROSDAHL / LK, VESA LEHTIMÄKI

:-) Vihreiden mielestä ekologisinta toimintaa arktisilla vesillä on ääntenkalastus.