Uutisviikko

pekka ervasti

velipekkaervasti@gmail.com

Twitter: @ErvastiPekka

◼	Lehtomäki. Yksityisestä yleiseen.
Lehtomäki. Yksityisestä yleiseen.

polkom

Nainen kylmästä

Osana eduskunnasta putoamisen aiheuttaman akuutin vitutuksen saattohoitoa hän ilmoitti ryhtyvänsä ns. yksityiseksi ihmiseksi ja lopettavansa median kanssa vehtaamisen.

Sitten nimitettiin Juha Sipilän (kesk) hallitus, jonka poliittisille virkanimityksille Paula Lehtomäki (kesk) antoi pirteät kepukasvot.

Niinpä. Vitutus voi viedä hautaan, mutta joskus se nostaa ihan valtiosihteeriksi asti.

Nyt kun Olli Rehn (kesk) – rempseä kansanmies Savosta – siirtyy Suomen Pankkiin puhtaasti makrotaloudellisista ansioista, Lehtomäki palaa päivänpolitiikan kiehuvaan hornankattilaan.

Kekrijuhlien jatkoilla kuulemme, ovatko vuodet diasporassa lisänneet uusia biisejä kepun ­karaokediivan repertuaariin.

Puoluetoimiston pojat toivovat Kuka pelkää Paulaa?

Suomen Pankki istuu Olli Rehnille kuin hiekoitettu kumikinnas maamiehen kouraan.

Pääjohtaja Erkki Liikanen (sd) on valitellut, että vastuullisena keskuspankkipäättäjänä hän ei oikein pysty sanomaan mitään julkisuuteen.

Rehnille tämä ei ole ongelma. Hän on kehittänyt itselleen matalataajuisen, kolmen sanan verkkaiseen jaksotukseen perustuvan kommuni­kaatiotavan, jonka matalataajuisten purskeiden välissä puhuja ehtii hyvin peittää senkin osan sanomasta, joka oli alun perin tarkoitettu julkisuuteen.

Jos ura pankissa ei olisi auennut, Rehn elättäisi­ itsensä mainiosti minkä tahansa tiedustelu­organisaation kävelevänä Enigmana.

Väellä ja voimalla come backia politiikkaan tekee myös duracel-demari Kimmo Kiljunen.

Hän on päättänyt tehdä lopun aktiiviväestön ahneudesta ja oikaista ns. taitetun indeksin. Kun Sdp:n jäsenistön keski-ikä on jossakin kuudenkympin ja kuoleman välissä, projekti saattaa hyvinkin onnistua.

Kiljusen paluun ja taitetun indeksin likvidoinnin tiellä on vain yksi este: äänestäjäkunnan­ luonnollinen poistuma.

Jenkkien pressanvaalien alla kaikki Suomen eduskunnassa ovat niin clintonia niin clintonia että. Paitsi että kepun Antti Kurvista kutsutaan jostakin syystä pikku-Trumpiksi. J

karikatyyrit vesa lehtimäki

Kuvat © lehtikuva, ap / lehtikuva

:-) Stubb viihtyi Havaijin Ironman-kisassa 11 tuntia – paljon pitempään kuin täysistunnossa.