Ukkola

Jukka Ukkola

jukka.ukkola@hotmail.com

pakina

Tulevaisuuden historia

Vuoden 2046 syyskuussa Tasavallan Kunniapresidentti Paavo Väyrynen, 100, kutsui suurimpien puolueiden puheenjohtajat Tamminiemeen, joka oli otettu uudelleen virkakäyttöön pian sen jälkeen, kun Mäntyniemessä oli ilmaantunut homeongelma presidentti Väyrysen neljännen kauden alkupuolella.

Pelokkaasti pälyillen ja supatellen he siinä nyt sitten seisoivat, kaikki viisi suurinta: Kansalaispuolueen Vuokko Väyrynen, Suomen Trump-rintaman Olli Immonen, Baath-puolueen Hassan al-Korhonen, punavihreän Vipuliiton Li Andersson-Niinistö sekä feministien ja sukupuolineutraaleiden Yrjöemilia Sorronyö.

Supattelu katkesi, kun Kunniapresidentti aloitti puheensa: ”Kerron heti kärkeen, että olen vaivannut teitä tähän neuvonpitoon runnataksemme täällä tälle maalle kokoon lopultakin toimintakykyisen enemmistöhallituksen. Enemmistöhallituksiahan meillä on ollut tähän astikin, mutta niiden toimintakyvyn te kaikki olette nähneet. Minun ei tarvitse kuvata niitä tehtäviä, jotka uutta hallitusta odottavat, koska ne ovat odottaneet jo yli 30 vuotta. Riittää, kun mainitsen ne lyhyesti nimeltä: sote, kiky, tupo, hupo, lupo, tytu, tiku, taku ja patu. Ne on viimeinkin saatava ratkaistuksi, joka ikinen. Sitä varten tarvitsemme hallituksen, joka kaikessa toiminnassaan keskittyy juuri näihin yhdeksään seikkaan. Se voi hoitaa juoksevat asiat ja vatuloidakin, jos aika riittää, mutta mitä tahansa se juttulistalleen ottaakin, kohdistakoon se huomion siihen, että nämä yhdeksän asiaa saadaan ratkaistuksi. Nyt on tullut Totuuden aika ja Muutoksen aika, sillä Eihän tässä näin pitänyt käydä. Halukkaat voivat ostaa mainitsemiani teoksiani tuolta eteisestä adjutantilta, nimikirjoituksella varustettuina.”

Lamaantunut hiljaisuus lankesi järkyttyneiden puoluejohtajien joukkoon, eikä kukaan edes tohtinut kysyä, mitä nuo kaikki presidentin mainitsema lyhenteet tarkoittivat. Ei siihen lopulta ollut tarvettakaan, sillä kohtapa koko joukko säntäsi hallitusta muodostamaan – ostettuaan toki ensin läjän Kunniapresidentin kirjoja varastoon. Ei kulunut kuin pari viikkoa, kun jo kaikki presidentin esittämät tehtävät oli hoidettu, lukuun ottamatta patua, jonka merkityksestä edes kielitoimiston seminologit eivät päässeet perille. J

© Janne Tervamäki