Uutisviikko

pekka ervasti

velipekkaervasti@gmail.com

Twitter: @ErvastiPekka

◼	Timo Soini. Renttu-look on chic.
Timo Soini. Renttu-look on chic.

polkom

Timo of Finland

Miten sellainen mies voi huolehtia Suomen asioista, joka ei saa edes omia vaatteitaan järjestykseen?

Kysymys saattaa nousta tyylitietoisen hallintoalamaisen mieleen, kun seuraa Timo Soinin (ps) haahuilua maailmanpolitiikan catwalkilla.

Brittilehdistö on pannut merkille, että Suomen päästörajoituksissa on ulkoministerin mentävä aukko. Sieltä hän tulee ryppyinen takki auki, polvipussit lepattaen, kasvoillaan hymy ja viikon sänki.

Hi, I am Timo from Finland!

Mutta ei hätää, Timo! Renttu-look on aina ollut vaalirahvaan mieleen. Suomi on ainoa maa maailmassa, jossa saa kuulla veetuilua, jos pukeutuu hyvin tai käyttäytyy korrektisti.

Kyllä tuulipukukansa tietää!

Hyvässä seurassahan Soini on. Ulkoministeri Pepe Paasio (sd) edusti eriparikengissä ja puki frakin päälle väärinpäin. Mauno Koivistolla oli risasukat, mutta Raimo Vistbackalla (ps) ei edes niitä, kun ex-ministeri viuhahti maakuntahotellin käytävillä.

Kansa on taas palannut edustajiensa välityksellä hyvin ansaitulta kuukausien kesälomalta.

Tosin pieniä, harmittavia keskeytyksiä oli lomaputkessa. Eduskunnan eräkerhokin joutui kesken lomien nallejahtiin ja joidenkin piti kavuta areenalle Porissa. Mieluummin kuitenkin Porissa kuin Raumalla. Raumalla on vain pitsi ja jallu, kun taas Porissa…

Mikään ei friskaa syysistuntokauden alkua kuin välikysymys tai pari. Aiheita on ilma sakeana – ja vesi.

Ettei vain kohta lyödä hallitusta poikittaisella delfiinillä.

Söpöt pullonokat ovat ennenkin pulpahtaneet pintaan eduskunnassa. Vihreiden Eero Paloheimo tivasi aikoinaan kyselytunnilla Martti Puralta (kesk), uskooko maatalousministeri, että delfiinillä on sielu.

Tottamooses – ja nyt se on vaeltanut Kreikkaan asti!

Budjetti dominoi eduskunnan agendaa. Sitä kirnutaan valiokunnissa hamaan jouluun. Asiantuntijoita kuullaan rekkalasteittain – ja lopuksi hyväksytään promillen muutokset. Tänä syksynä mopo voi tosin karata kahteen promilleen, kun on ne kuntavaalitkin tulossa. J

karikatyyrit vesa lehtimäki

Kuvat © lehtikuva

:-) Budjetista tuli sininen. Keltainen muistutti liikaa nestettä, jossa talous lilluu.