Uutisviikko

matti simula

matti.simula@otavamedia.fi

◼	Aalto.  Nimi oli  enne.
Aalto. Nimi oli enne.

polkom

Vihreä aalto

Vihreiden Tampereen puoluekokous oli tyhjänpäiväinen. Eihän se johtanut edes eduskuntaryhmän hajoamiseen.

Eniten jännitettiin, saadaanko jäsenäänestysäänet lasketuiksi ennen kokouksen päättymistä vai joudutaanko tuloksen julkistamiseksi järjestämään ylimääräinen puoluekokous.

Jäsenäänestys nosti Touko Aallon uudeksi viherpomoksi.

Nimi oli enne. Jos miehen etunimi on Touko ja sukunimi Aalto, ympäristöpuolueen puhikseksihan hänet pitää valita.

Vihreät surffailevat gallup-suosion aallonharjalla. Ex-puhis Ville Niinistö onnistui viemään citypuoluetta jopa Suomen saloille.

Muutama vuosi sitten maalaismiehelle riitti perusteeksi olla äänestämättä vihreitä se, että lokki oli paskonut hänen lippalakilleen joskus 1970-luvulla. Nyt jopa Kurikassa on pari vihreää.

Aalto antoi oman kisällinnäytteensä kevään kuntavaaleissa, kun vihreät nousi hänen johdollaan Jyväskylän ykköspuolueeksi.

Jyväskylän vallankeikaus antaa nykyhallitukselle perusteita jatkaa koulutusleikkauksia.

Vihreät koukkaa sydänmaille nimenomaan Jyväskylän kaltaisten yliopistokaupunkien kautta. Luulisi etenkin kepulla olevan tulenpalava hoppu hylätä Johannes Virolaisen sivistyspolitiikka ja alkaa sulkea maaseutukorkeakouluja.

Se olisi oiva keino padota vihreää aaltoa.

Puheenjohtajakisan kakkonen Emma Kari on luvannut, ettei vihreät lähde enää hallitukseen, joka leikkaa koulutusmenoista (Suomenkuvalehti.fi, 16.6.).

Merkittävä mielenmuutos. Kokkaripääministerien Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin hallituksissa vihreät hyväksyivät noin 1, 4 miljardin koulutus- ja tutkimusleikkaukset.

Karin mielestä olisi kai tarpeetonta lähteä lisäleikkaamaan jo kertaalleen hyvin leikattua.

Karin periaatteellinen linjaus on yhtä ylevä kuin jos vihreät lupaisi nyt, ettei se tulevaisuudessa enää koskaan päätä jäädä Matti Vanhasen kakkoshallitukseen, joka esittää eduskunnalle kahden uuden ydinreaktorin rakentamista.

Politiikkaa tehdään ajassa. Ja periaatteet syödään ajassa. J

karikatyyrit vesa lehtimäki

Kuvat© Martti Kainulainen / lk, Roni Rekomaa / lk

:-) Gininen tulevaisuus? Loikkasiko Hakkarainenkin Soinin porukoihin?