KOHTAAMISET

Historiaa!

Mari Leppänen, 33, vihittiin 4. maaliskuuta papiksi Turun tuomiokirkossa. Suomi sai ensimmäisen naispapin vanhoillislestadiolaisesta herätysliikkeestä. Kaikkia valinta ei ilahduttanut. Suurimmat vastustajat ovat Leppäsen omasta yhteisöstä, Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen ja paikallisyhdistyksien johdosta. Leppäselle saattaa langeta puhekielto lestadiolaisten tilaisuuksissa.

Uusi johtaja

Helsingin Musiikkitalolle löydettiin vihdoin uusi toimitusjohtaja: Katja Leppäkoski, 40. Aikaisemmin Leppäkoski on toiminut Pori Jazzin toimitusjohtajana ja festivaalijohtajana. Musiikkitalon aiempi toimitusjohtaja Kenneth Katter ja musiikkitalon johtaja Helena Hiilivirta irtisanoutuivat tehtävistään viime marraskuussa.

Hakeutui hoitoon

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen, 51, hakeutui hoitoon alkoholi­ongelmansa vuoksi. Hakkaraisen hoito kestää ainakin eduskunnan kevätistuntokauden ajan. Helmikuun lopussa Hakkarainen päätyi baari-illan jälkeen jatkoille Bandidos-moottoripyöräjengin kerhohuoneelle ja muun muassa unohti salkkunsa sinne.

KUVAT © lehtikuva

Koonnut Laura Koljonen

SÄHKEET


Sibelius-Akatemian uusi rehtori on Tuomas Auvinen.
Hankenin palvelu- ja asiakkuusmarkkinoinnin professori Christian Grönroos on ensimmäinen Pohjois-Amerikan ulkopuolinen tutkija, joka on nostettu markkinointilegendaksi Philip Kotlerin rinnalle.

Yhdysvaltalaiskuvittaja Ralph McQuarrie, 82, on kuollut. McQuarrien käsialaa ovat monet Star Wars -elokuvien hahmot kuten Darth Vader, Chewbacca, R2-D2 ja C-3PO.