UKKOLA

Joo joo, mutta

Pakina

Sauli Niinistön työryhmä esitti syksyllä pitkän listan arjen vinkkejä, joiden avulla voitaisiin ehkäistä nuorten syrjäytymistä. Joo joo, kyllä kai noilla voidaan syrjäytymistä estää, mutta ihan lapsellisiahan ne ovat, sanoi kansa.

Sauli Niinistö torjui uudenvuodenpuheessaan ahneutta ja oleskeluyhteiskuntaa. Joo joo, hyvähän se on torjua, kun itse nostaa isoa ja verotonta palkkiota, sanoi kansa.

Sauli Niinistö halusi alentaa isoa ja verotonta palkkiotaan neljänneksen. Joo joo, nyt se yrittää kierosti saada köyhät duunaritkin alentamaan palkkojaan, sanoi kansa.

Sauli Niinistö kiipesi aikoinaan tsunamia pakoon thaimaalaiseen puhelinpylvääseen ja pelastui. Joo joo, kaikkea se keksii saadakseen julkisuutta, sanoi kansa.

Sauli Niinistö sattui tulipalopaikalle ja hälytti palokunnan, mutta kun sitä ei alkanut kuulua, sammutti palon itse heittämällä vettä. Joo joo, väärin sammutettu, sanoi kansa.

Sauli Niinistö ohjasi hanhiparven Siperiaan lentämällä itse edellä guttaperkkasiivillä. Joo joo, mutta eikö ulkopolitiikan johtaja tiedä, mitä seuraa Venäjän ilmatilan loukkauksesta, sanoi kansa.

Sauli Niinistö pelasti korpeen hyljätyn pikkulapsen karhun kidasta kellistämällä pedon paljain käsin. Joo joo, mutta eikö se tiedä, että karhunkaato haaskalta on kielletty, sanoi kansa.

Sauli Niinistö sävelsi vapaa-aikoinaan kuusi oopperaa, joista tuli maailmanmenestyksiä Savonlinnassa. Joo joo, mutta eivät köyhät pääse oopperajuhlille firman piikkiin, sanoi kansa.

Sauli Niinistö käveli eräänä kesäaamuna vetten päällä Mäntyniemestä Kolera-altaaseen. Joo joo, mutta eikö se osaa uida, sanoi kansa.

Sauli Niinistö sitten ui Aurajokea vastavirtaan 15 kilometriä tunnissa. Joo joo, mutta Kiinassapa Mao ui saman matkan jo vuonna 1966 Jangtsessa, jossa on kovempi vastavirta, sanoi kansa.

Sauli Niinistö pysäytti ilmastonmuutoksen, lopetti nälänhädän, syrjinnän ja sairaudet, sai aikaan maailmanrauhan ja käytti Lennun ulkona, vaikka Jennikin oli kotona. Joo joo, mutta eiväthän nuo hommat kuulu Suomen presidentille, sanoi kansa. 

Jukka Ukkola

jukka.ukkola@hotmail.com

KUVA © Janne Tervamäki

Vuosikymmenet SK:ssa

SK 3/1963
Aivoleikkaus Töölön sairaalassa.

SK 3/1973
Marxilaisuudessa kuohuu – Georg Henrik von Wright kertoo, mistä on kysymys.

SK 3/1983
Sukunimilaki kuumensi tunteita.