Blogit

Professori Marko Maunula seuraa USA:n politiikkaa ja populaarikulttuuria

Holokaustin kieltäjien kieroutunut maailmankuva

Blogit Americana 28.9.2012 14:15
Marko Maunula
Marko Maunula - avatar
Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Kaikista paranoian ja salaliittohihhuloinnin ilmentymistä järjenvastaisin sekä vastenmielisin on holokaustin kieltäminen.

Nena Kafkan haastattelun sekä sitä seuranneen keskustelun inspiroimana googlasin, lounastuntini huvitukseksi, internetistä tietoja suomalaisesta holokausti-keskustelusta. Juutalaisten joukkotuhon kieltäminen näyttää olevan edelleen yleistä.

Olen kuullut holokaustin kieltäjien kommentteja henkilökohtaisesti ja lukenut aiheesta sekä tutkimuksia että internet-keskusteluja. Havaintojeni perusteella sanoisin, että holokaustin kieltäjät jakautuvat kahteen pääryhmään. Ensimmäinen ryhmä koostuu idealisteista, jotka eivät halua uskoa natsien olleen niin pahoja (skinit sun muut neo-natsit) tai jotka eivät halua osoittaa mitään empatiaa juutalaisille (hihhuli-islamistit). Toinen ryhmä koostuu kemikaalivanoja taivaalta etsivistä, Mossadia 9/11 iskuista syyttävistä, Bilderbergin touhuja tutkivista ja juutalaista mediasalaliittoa epäilevistä paranoideista, joiden kontakti todellisuuteen on häilyvää laatua. Anti-semitismi muodostaa molempien ryhmittymien välisen siteen.

Holokaustin kieltäminen vaatii melkoisia henkisiä ponnistuksia sekä uskomatonta tahdonvoimaa. Todistusaineisto aiheesta on niin valtavaa, että holokaustin kieltäminen on kuin argumentoisi auringonnousua vastaan.

Ellei joku usko mediaan, historiaan, keskitysleirejä vapauttaneisiin sotaveteraaneihin, filminpätkiin, sekä omiin silmiinsä, kannattaa vaikkapa keskustella juutalaisten kanssa. Omaan ystäväpiiriini kuuluu lukuisia heimon jäseniä. Heistä jokaisella on sukulaisia, jotka kuolivat Hitlerin joukkomurhissa. Olen myös tavannut henkilökohtaisesti muutamia keskitysleireiltä selvinneitä. Jos tämä todistusaineisto ei vakuuta, maailmankuvasi ei ole tieteellinen, piste.

Holokaustin kieltämiseen kuuluu, luonnollisesti, moraalisesti vastenmielinen rikosten vähättely. Tietääkseni yksikään holokaustin kiistäjä ei voi kieltää keskitysleirien olemassaoloa. Yleensä heidän argumenttinsa keskittyvät vähättelemään ja selittelemään leirien luonnetta sekä kuolonuhrien laatua – ikään kuin tämä tekisi leireistä jotenkin hyväksyttäviä tai ymmärrettäviä.

Ajatus, että miljoonat ihmiset suljettiin leireihin ainoastaan heidän uskontonsa ja/tai etnisen taustansa takia on itsessään hirvittävä. Jos joku uskoo, kaiken järjen ja todistusaineiston vastaisesti, että kuolonuhrien määrä leireillä rajoittui vain satoihin tuhansiin, jotka kuolivat nälkään tai tauteihin, tämä ei todellakaan muuta rikoksen laatua eikä juurikaan edes mittakaavaa. Vastuulliset ansaitsevat joka tapauksessa hirsipuun sekä maailmanhistorian jyrkimmän mahdollisen tuomion.

Anti-semitismi on eräs traagisimpia ihmiskunnan synneistä, ja valitettavasti se elää ja voi hyvin. Valtaosa juutalaisvihan suoltajista ei edes tunnusta omaa anti-semitismiään, naamioiden sen paranoidin maailmankuvan tai pakkomielteenomaisen Israelin vihan taakse. Holokaustin kieltäminen on anti-semitismin tieteenvastainen ilmentymä. Sellaisenaan se osoittaa sekä anti-semitismin järjettömyyden että sen valtavan ja häiritsevän voiman.

Soundtrack: Kaddish holokaustin uhrien muistolle.

PS. Hyvää sukkotia juutalaisille lukijoilleni. Chag Sameach!