Blogit

Professori Marko Maunula seuraa USA:n politiikkaa ja populaarikulttuuria

Mikä vasemmistoa vaivaa?

Blogit Americana 17.2.2014 16:06
Marko Maunula
Marko Maunula - avatar
Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Paranoidi vasemmistoaktivisti kertoi hiljattain minulle totuuden Syyriasta.

Keskustelin opiskelijan kanssa maailmanpolitiikasta, ja hän valisti minua Syyrian sisällissodasta. ”Tämä on Rothschildien juoni. Syyrian keskuspankki on ainoa, jota Rothschildit eivät kontrolloi. He manipuloivat tilannetta ja tukevat vallankumouksellisia.”

Juutalaiset pankkiirit ovat tämänkin sodan takana. Media ei kerro totuutta tapahtumista, sillä se on myös juutalaisten kontrolloima – kuten myös Hollywood. Ne vastaavat sumuverhosta, joka estää maailmaa näkemästä totuutta, opiskelija kertoi.

Vastasin kysymyksellä: ”Mitä meidän pitäisi tehdä asialle?” Kysymys selvästi hämmensi opiskelijaa. Jatkoin: ”Myönnetään, että juutalaiset ovat menestyneet erittäin hyvin finanssi- ja mediasektoreilla. Heimon kokoon suhteutettuna he ovat pärjänneet todella hyvin. Sinä vihjaat, että tämä on ongelma. Mitä sille pitäisi tehdä? Kiellämmekö lailla juutalaisten toimimisen pankkialalla, mediassa ja viihdeteollisuudessa? Pitäisikö meidän myös takavarikoida juutalaisten pankkimiesten omaisuus?”

Opiskelija hiljeni ja jäi pohtimaan vastausta. Internetin tietotoimisto oli kertonut hänelle ongelmasta, mutta ei ollut ehdottanut ratkaisua.

Olen käynyt tämän keskustelun muutamaan otteeseen aikaisemminkin, sekä suomalaisten että amerikkalaisten ”aktivistien” kanssa, suomeksi ja englanniksi, kasvotusten ja internetissä. Variaatiot vaihtelevat, mutta keskustelun hakutermit ovat aina samat: salaliitto, juutalaiset, länsi, pankkirit, Rothschildit, Syyria, uusi maailmanjärjestys.

Mielipiteet kertovat kaksi oleellista seikkaa nykyisen vasemmiston paranoidisiiven modus operandista.

Ensimmäinen tekijä on antisemitismi. Juutalaiset ovat aina kaiken pahan takana. Abrahamin heimo kontrolloi läntistä mediaa ja taloutta, ja Lähi-idän ainoa demokratia Israel on vastuussa koko alueen kriisistä. Totalitääristen, omia kansalaisiaan tappavien valtioiden synnit kalpenevat Israelin itsepuolustuksen rinnalla.

Toinen tekijä on vasemmistolaisten ongelmakeskeinen, ratkaisuja vierastava maailmankuva. He tiedostavat ankarasti ja paikantavat ongelman toisensa jälkeen, mutta harva osaa ehdottaa ratkaisuja. Systeemi pitää murskata, mutta mitä sen tilalle? Lopputulos on ponneton tautologia, joukkovalitus internetissä, ja satunnaisesti joku vihainen ”systeemin vastainen” joukkokokous pankkien edustalla.

Lopetin keskustelun opiskelijan kanssa: ”Sinun mielestäsi juutalaisten yliedustus pankkien ja median parissa on ongelma. Nähdäkseni sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Joko a) ajat läpi lakia, joka rajoittaa juutalaisten toimia näillä sektoreilla, tai b) katsot, mitä juutalaiset tekevät ja teet saman perässä. Eli joko rankaiset menestystä tai ihailet sitä ja otat siitä oppia.”

Keskustelu päättyi. Opiskelijalla oli nyt kaksi vaihtoehtoa. Hän voi joko painua kirjastoon, ottaa käsiinsä kirjan ja valistaa itseään taloustieteistä ja finanssisektorin toimista, ja käyttää oppimaansa saadakseen työpaikan pankkisektorilta tai niitä säätelevistä yhteiskunnallisista laitoksista. Näin hän voisi vaikuttaa vastustamaansa systeemiin sisältä käsin. Toinen vaihtoehto on palata internetiin toistamaan mantraa samanmielisten kanssa.

En pidättele henkeäni etsiessäni häntä kirjastosta. Antisemitistinen remellys internetissä on niin paljon helpompaa.

Soundtrack: Bob Dylan, Ballad of a Thin Man.